financial lease

We hebben het op onze website al eerder gehad over financial lease maar wat is dat nou eigenlijk en hoe weet je of het wel veilig is. Dit gaan we nu hier voor jou bespreken. Financial lease was vroeger huurkoop maar is tegenwoordig met de woorden financial lease aangeduid. Het is dus een manier om de koopprijs van een product of dienst te krijgen en wat je daarna terugbetaald in termijnen en met een rente daarboven op.

Een heel belangrijk onderwerp dat in je contract vermeldt moet staan van je financial lease of private lease van rosfinance is of dat je ook echt de eigenaar bent van je product of dienst na afbetaling. Dit kun je bespreken in een eigendomsvoorbehoud en laat dit ook goed opnemen in je contract zodat je achteraf niet voor verrassingen staat. Dit is namelijk voor de financial lease aanbieder vrij om in te vullen. Wanneer je daar niet op let heb je heel veel geld betaald voor iets en bij afbetaling mag je er gebruik van maken maar is het officieel nog steeds niet van jou. Het is dus belangrijk dat je in je contract een ondertekend gedeelte hebt dat je dat duidelijk hebt besproken.

Een andere punt wat ook heel belangrijk is voor de praktijk is of dat je vriend, vriendin of in ieder geval je partner hierin ook in rol speelt. Soms moeten hun toestemming geven om een financial lease contract te kunnen aangaan maar ook wanneer ze niet zijn opgenomen is het van belang dat ze wel deel mogen nemen of gebruiken mogen maken van het product of dienst. Bijvoorbeeld wanneer het om een bedrijfsauto gaat en je gaat het financial leasecontract op de naam van je bedrijf aan heb je al pech dan mag je partner er geen gebruik van maken maak ook als het alleen op jou naam staat en je voor rest geen extra bijlage hebt waar beschreven staat dat de partner er gebruik van kan en mag maken is dat een probleem. Maar wanneer er geen toestemming is gegeven door de partner en die is het er achteraf er niet mee eens kan het hele contracten verwijderd worden en moet het bedrag per direct terugbetaalt worden dit kan wel eens tot vervelende situaties leiden.

Daarom moet er goed voor gezorgd worden dat alles klopt en dat het financial leasecontract wat je tekent ook echt een financial lease contract is dat klopt en dat sterk staat. Stel er gaat iets fout dat jij degene bent die zijn spullen goed voor elkaar heeft en dus nooit aan het kortste eind trekt. Het is dus van belang dat je dit voor jezelf heel serieus neemt en dat je daarbij de betrokken partijen goed aangeeft wat je aan ze hebt en hoe je daarmee omgaat. Het is vaak zo dat het een te complexe overeenkomst wordt tussen verschillende partijen, bijvoorbeeld koper, verkoper en een financier. Hou dit zo strak mogelijk zodat er geen scheve gezichten komen.

 

Terug naar Home